Bez sankcija
0

Mourinho će voditi Inter protiv Siene

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AP)
Jose Mourinho (Foto: AP)
Portugalski mag Jose Mourinho, trener nogometaša Intera, sigurno će voditi svoju ekipu u ključnoj utakmici za osvajanje naslova prvaka u Seriji A protiv Siene 16. maja.

Jose Mourinho nedavno je izjavio da bi Roma trebala novčano stimulirati Sienu, kako bi je motivirala za pobjedu protiv Intera. Siena, koja se već ranije oprostila od društva najboljih, bit će domaćin u tom dvoboju, u kojem bi Inter s pobjedom osigurao naslov prvaka.

No, ukoliko Siena napravi senzaciju i ostane neporažena, ili čak izbori pobjedu protiv Mourinhove ekipe, do naslova može i Roma u slučaju pobjede u gostima kod Chieva u posljednjem, 38. kolu. Naime, uoči zadnjeg kola, Inter ima dva boda više od Rome na vrhu tabele, a u slučaju jednakog broja bodova dva kluba, prvak bi postala Roma zbog boljeg međusobnog omjera.

Iako je Mourinho spomenutu izjavu vjerojatno izrekao u šali, razloga za smijeh nisu pronašli u Disciplinskoj komisiji Talijanskog nogometnog saveza (FIGC), već su odlučili pokrenuti postupak protiv Mourinha. No, Portugalac će svoju izjavu pred istom morati objasniti tek 10. lipnja, što znači da se može nesmetano koncentrirati na pripremu za pohod na peti uzastopni naslov prvaka svog kluba, a moći će, sada je jasno, i voditi ekipu na gostovanju kd Siene.

Eventualne sankcije bit će mu izrečene tek za buduće razdoblje.