Karanka
0

"Mourinho će šutjeti, ne zna zašto je kažnjen"

Totalsport
Real Madrid je najavio žalbu na odluku Evropske nogometne federacije (UEFA) koja je kaznila Josea Mourinha, trenera njihove seniorske ekipe zabranom vođenja pet utakmica, zbog ponašanja tokom susreta protiv Barcelone i kritiziranja sudijskih odluka.

Riječ je o prvom polufinalnom dvoboju Lige prvaka između "kraljeva" i Barcelone (pobjeda Katalonaca 2-0) tokom kojega je portugalski nogometni stručnjak poslan na tribine zbog ironične gestikulacije i komentara na račun Pepeovog isključenja. Poslije utakmice je izjavio da Barcelona ima privilegirani status kod UEFA-inih sudija.

"Čestitam Barceloni, ali čestitam joj i na utjecaju koji ima na sudije. Siguran sam da je do njega jako teško doći. Ja bih, svejedno, osjećao sram da ovako osvajam Ligu prvaka", dio je "folklora" kojeg je Mourinho izveo nakon tog poraza.

Upitno ostaje kada će se sljedeći puta medijski oglasiti. Ako je vjerovati riječima njegova pomoćnika Aitora Karanke, koji je u uzvratu protiv Barcelone izvukao 1-1, možda će proći i duže vrijeme dok se čuje koja riječ od Mourinha.

"Odluku UEFA-e nije dobro prihvatio, ali branit će se do samoga kraja. Šutjet će neko vrijeme, barem dok UEFA ne kaže zbog čega je tačno suspendiran, što do sada nije napravila. Do tada neće pričati na konferencijama za medije", veli Karanka.