Nogomet
0

Mourinho: Abramovič zna da sam pravi čovjek za Chelsea, ova situacija me čini jačim

Klix.ba
(Foto: EPA)
(Foto: EPA)
Jose Mourinho prolazi kroz najteži period trenerske karijere, a Chelsea kroz najteži period od dolaska Romana Abramoviča. Londonski klub je 14. na tabeli Premiershipa nakon 15 odigranih kola, a u Ligi prvaka ne smije izgubiti od Porta ako želi u nokaut fazu.

Ukoliko Plavci izgube i Dinamo Kyiv kao domaćin slavi protiv Maccabija iz Tel Aviva, u nokaut fazu idu Porto i Dinamo. A ukoliko Plavci žele prvo mjesto u grupi, moraju savladati Porto pošto su u gostima izgubili 2:1. Uprkos mnogim problemima u ovoj sezoni, Mourinho smatra da će ostati na klupi Stamford Bridgea.

"Uradio sam mnogo dobrih stvari za ovaj klub i vlasnik kluba zna moje kvalitete. I ako mi je dva puta ukazao povjerenje - prvi put kada me vratio u klub i drugi put kada mi je produžio ugovor na četiri godine - onda ne mislim da je osoba koja će promijeniti mišljenje sa vjetrom.

Ovaj vjetar je vrlo snažan, jer su rezultati u Premiershipu veoma loši, ali ja mislim da vlasnik zna ko sam ja i šta sam dao ovom klubu. Mislim da vlasnik vjeruje da sam ja prava osoba za posao", kazao je Mourinho.

Trener Plavaca se nakon toga osvrnuo na razloge koji utječu na loše rezultate i napomenuo da je na medijima da odaberu kako će gledati na sve to.

"Možete gledati na loše rezultate i staviti fokus samo na trenera. Možete obratiti pažnju na predstave igrača koje su ispod prihvatljivog nivoa. Možete staviti fokus na nesretne odluke koje imamo u svakom takmičenju, a ne samo u Premiershipu. Imate puno smjerova u kojima možete gledati, a vi odlučite", napominje Portugalac.

Iako se nalazi u najtežem periodu svoje karijere, Mourinho tvrdi da ga okolnosti jačaju i da ima veću glad za radom.

"Ovaj period me čini boljim trenerom pošto je ovo prvi put za mene, novo iskustvo. Nakon poraza, narednog jutra ustanem sa još više želje da nastavim i da radim", poručio je The Special One.