Nogomet
9

Mostar spreman za još jedan derbi Veleža i Zrinjskog

Klix.ba
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
Jučer je u Sportskom savezu Grada Mostara održan sastanak predstavnika Sportskog saveza Grada Mostara i predstavnika mostarskih gradskih rivala sa predstavnicima Policijske uprave Mostar, a povodom derbija Veleža i Zrinjskog koji je na programu u nedjelju.

Treći ovogodišnji derbi igra se u sklopu 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Pristuni su istakli rad policijskih službenika koji su na prethodnim derbijima, ali i u drugim utakmicama Premijer lige i Kupa BiH, uložili maksimum uz izuzetno korektno i profesionalno ponašanje prema svim sudionicima.

Mjere predostrožnosti pred derbije u Mostaru su svima poznate i do sada su doprinijele dobrom raspoloženju, kako u gradu, tako i na stadionu za vrijeme derbija. Dobroj atmosferi doprinijeli su prije svega dobri odnosi koje gaje uprave dva mostarska kluba, kao i angažman policijskih službenika PU Mostar. Iz Sportskog saveza su poručili da se nadaju da će takva atmosfera ostati i u nedjelju, odnosno da će se prenijeti među navijače mostarskih klubova.