Nogomet
37

Mostar je još jednom bio uz svog miljenika Vahu

Piše: A. M.
Veselin Đurasović
Veselin Đurasović
Ne baš kao u Alžiru, koji je sinoć bio na nogama, ali sa mnogo emocija i na kraju tuge u Mostaru je propraćen meč Alžira i Njemačke na Mundijalu.

Iako je rođen u Jablanici, Vahid Halilhodžić jedan je od omiljenih Mostaraca, a u ono vrijeme kada je kao igrač nosio dres Veleža u gradu na Neretvi imao je status božanstva.

"Bio je uz Envera Marića lider našeg tima koji je 1981. godine osvojio Kup Maršala Tita. Mostar je tih dana bio na nogama, a Beograd pred utakmicu obojen u crveno. Naši navijači su preplavili grad i u takvom ambijentu nismo mogli izgubiti od Željezničara. Vahid je bio naš ključni igrač toga dana, a navijači su mu nakon utakmice skandirali 'Vahide, Vahide...'", kaže za Klix.ba Halilhodžićev saigrač Veselin Đurasović, koji je gledao sinoćnji meč Alžira protiv Njemačke.

"Na kraju i Vahid, a i mi koji smo bili uz njega možemo i trebamo biti zadovoljni. Taktički savršeno suprostavio se jednoj od najvećih reprezentacija svijeta. Nažalost, to nije bilo dovoljno za senzaciju, ali on i Alžir prvenstvo sigurno napuštaju kao veliki moralni pobjednici", dodao je Đurasović.