Nogomet
0

Moskovski Spartak uručio otkaz Valeriju Karpinu

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Vrlo loš ulazak u nastavak sezone stajao je Valerija Karpina posla u moskovskom Spartaku. Moskovljani su raskinuli saradnju s Karpinom i dali ekipu u ruke njegovom pomoćniku Dmitriju Gunjku.

Spartak je s velikim ambicijama ušao u nastavak sezone, međutim u dva kola proljetnog dijela upisao je remi i poraz te je ispao u kupu od trećeligaša Tosnog.

Već nakon poraza u Groznom kod Tereka te ispadanja nakon kaznenih udaraca protiv amatera u kupu, Karpin se našao pod velikim pritiskom i pobjeda u domaćem susretu protiv Anžija bila je imperativ. Međutim unatoč vodstvu 2-0, Spartak nije uspio slaviti i Anži je golom Serderova u 95. minuti stigao do boda odigravši 2-2.

Uprava kluba kreće u potragu za novim trenerom, a dok se ne pronađe novo rješenje na klupi, ekipu će voditi dosadašnji pomoćnik Valerija Karpina, Dmitrij Gunjko.

Inače, posao u Spartaku Karpinu je ujedno bio i debitantski nastup na klupi, a ekipu je vodio u dva mandata. Prvi je imao od 2009. do 2012. godine kada je zamijenio Michaela Laudrupa, a zatim je prošle sezone preuzeo ekipu od Unaija Emeryja.

Spartak trenutno drži treću poziciju u ruskom prvenstvu s četiri boda zaostatka za vodećim Lokomotivom i s bodom manje od drugoplasiranog Zenita.