Juan Laporta
0

Moratti neće dobiti Messija

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Predsjednik Barcelone Joan Laporta u razgovoru za Corriere dello Sport komentirao je mogućnost transfera Lionela Messija (22) u Inter, a dotaknuo se i Josea Mourinha.

Prema pisanju nekih talijanskih medija uprava Intera dogovorila je s Messijevim ocem uvjete o prelasku najveće Barcelonine zvijezde po isteku njegovog ugovora s katalonskim klubom (2014. godine) u redove “nerazzurra”, ali Laporta je takvu mogućnost demantirao.

  • Znam da je veliki san Massima Morattija (predsjednika Intera, op.a.) da dovede Messija u Inter, ali informirali smo ga da će Messi uskoro potpisati novi ugovor (finansijski poboljšan i vremenski produljen, op.a.). On je odrastao s nama i razvio se u klubu i ostat će u Barceloni još dugo vremena – rekao je Laporta.

  • Što se tiče izbora trenera prošle sezone, nismo uzeli Josea Mourinha jer smo nakon procjene svih mogućnosti odlučili da Pep Guardiola zadovoljava sve naše uvjete. Mourinho je bio jedan od trenera u našem užem izboru, ali činjenica da ga nismo uzeli ne umanjuje njegove sposobnosti. On je veliki trener, ali mi smo zadovoljni s Guardiolom – dodao je Barcelonin predsjednik elaboriravši prošlogodišnji izbor trenera na početku sezone koji se pokazao potpunim uspjehom budući je Guardiola klubu s Nou Campa donio prvu trostruku krunu u povijesti.