Nogomet
20

Morata napisao oproštajno pismo Juventusu i navijačima

Klix.ba
Alvaro Morata (Foto: EPA)
Alvaro Morata (Foto: EPA)
Alvaro Morata će nastaviti karijeru u Real Madridu nakon što je ova ekipa aktivirala otkupnu klauzulu u njegovom ugovoru sa Juventusom.

Morata je stoga odlučio napisati oproštajno pismo navijačima i rukovodstvu kluba u kojem je proveo protekle dvije godine.

"Pisati sve ovo nije mi lako. Želim se zahvaliti svim ljudima koji su vjerovali u mene i zbog kojih sam se veoma dobro osjećao u Torinu i Juventusu", napisao je Morata.

Zahvalio se pojedinačno predsjedniku kluba Andrei Agnelliju te ostalim članovima rukovodstva kluba Pavelu Nedvedu, Johnu Elkanu, Giuseppeu Marotti, Matteu Fabrisu, Fabiju Paraticiju i Javieru Ribalti.

"Želim se zahvaliti i fizioterapeutima, ljekarima, zaštitarima i kuharima", istakao je Morata.

Pozdravio je navijače za koje kaže da su mu dali neizmjernu podršku koja nikad nije izostajala.

"Hvala i treneru koji je vjerovao u mene i koji je od mene napravio boljeg igrača, kapitenu koji je brinuo o meni sa takvom posvećenošću, kao i svim saigračima. Pobjeđivati s njima bilo je sjajno. Ovaj klub me je zauvijek označio. Gdje god odem osjećat ću se kao Juventino. Moći ću s ponosom reći da sam nosio Juventusove boje i da sam bio jedan od njihovih šampiona", zaključio je Morata.