Diego Milito
0

"Morao sam držati jezik za zubima, volim Inter"

Totalsport
Diego Milito (Foto: AP)
Diego Milito (Foto: AP)
Diego Milito, 31-godišnji argentinski nogometaš i ponajbolji igrač milanskog Intera, nije imao dobro otvaranje ove sezone, iako je prošle bio skoro ključni čovjek svih uspjeha ovog kluba.

Bio je Argentinac prošle sezone prvi klupski strijelac, a što je još bitnije, zabio je skoro sve ključne pogotke u tadašnjoj ekipi Portugalca Josea Mourinha.

Postigao je jedini pogodak na gostovanju kod Siene (1-0) u zadnjem kolu Serije A, čime je Inter spriječio i zadnji napad Rome na vrh tabele. Potom je zabio Milito jedini pogodak u finalnoj utakmici talijanskog Kupa, u kojoj je Inter savladao Romu na Olimpicu 1-0. Potom je, pak, sve okrunio s dva pogotka u finalnoj utakmici Lige prvaka u kojoj je Inter bio bolji od minhenskog Bayerna.

U šest dosadašnjih utakmica Serije A Milito je zabio dva pogotka, a skoro u svakoj ga je pred kraj utakmice mijenjao novi trener na San Siru, Rafael Benitez.

Te zamjene, kao i neke druge pojedinosti, ljutile su Milita, pa je nerijetko izražavao ljutnju prema novom strategu, ali i kombinirao s mogućim odlaskom, ponajprije kod Mourinha u madridski Real. Sada se zbog svega pokajao:

"Morao sam držati jezik za zubima. Volim ovaj klub koji mi je dao nebrojeno mnogo lijepih trenutaka i dignuo me na ličnom planu", rekao je 31-godišnji Argentinac i nastavio: "Rekao sam stvari koje nisam smio. Vjerujem da ću dobrim igrama izbrisati te izjave o odlasku i da će sve krenuti pozitivnim tokom. Samo da se zna, sretan sam u Interu i ništa mi ovdje ne nedostaje. Volim Inter."