Jose Mourinho o El Clasicu
0

"Moramo svijetu ponuditi pravi spektakl"

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: Reuters)
Jose Mourinho (Foto: Reuters)
U ponedjeljak, u 21 sat, sve će oči nogometne, ali i sportske javnosti, biti usmjerene prema Camp Nou gdje će nogometaši Barcelone i madridskog Reala odigrati popularni "El Clasico".

Obje ekipe ove sezone igraju na strahovito visokom nivou. Nakon dvanaest odigranih utakmica Real je u prednosti za jedan bod u Primeri, no to se može promijeniti nakon ponedjeljka.

"Moramo svijetu ponuditi pravi spetakl. Žarko želim početak te utakmice, a tokom nje baš svi akteri moraju biti na visokm nivou. Od nogometaša i trenera, do navijača i tog meča", rekao je tri dana prije početka duela trener Reala Jose Mourinho, koji još nije doživio poraz u niti jednoj takmičarskoj utakmici otkada je došao u Madrid.

"Ko zna kakav će biti ovaj derbi. Nikada ne znate kako će igrači reagirati i u kojem će smjeru krenuti utakmica. Igramo protiv silno jakog suparnika koji je već godinama na okupu i ima iskušani, dobitni sistem. Nažalost, mi zajedno radimo tek nekoliko mjeseci i to je naš minus. No, znam da ćemo napraviti sve za veliki rezultat, a to je pobjeda", završio je Mourinho.