Claude Puel
0

"Moramo čestitati Bayernu"

Totalsport
Claude Puel (Foto: AP)
Claude Puel (Foto: AP)
Lyonov strateg Claude Puel uputio je čestitke na adresu minhenskog Bayerna nakon uzvratne polufinalne utakmice Lige prvaka u kojoj je bavarski div pokorio Gerland s 3-0 i ukupnim rezultatom 4-0 izborio veliko finale u Madridu 22. maja.

"Morate čestitati ovoj momčadi koja je bila bolja od nas u nekoliko segmenata. Njihov fizički dojam bio je impresivan i ritam im nije pao u ni jednom trenutku. Mi smo morali odigrati savršenu utakmicu da bismo pobijedili, a to nije bio slučaj", komentirao je Puel, čiji je sastav od 59. minute igrao s deset igrača nakon isključenja braniča Crisa.

"Mi smo pokušali stvoriti pritisak na njihovu odbranu i stajati visoko na terenu, ali previše smo žurili kada smo imali loptu u posjedu, a izostao je i dobar završni pas. Konačan rezultat je sramota, težak je to poraz koji je uvelike uvjetovan Crisovim isključenjem", dodao je francuski stručnjak na klupi “lavova”, koji su propustili postati prvi francuski klub nakon Monaca 2004. godine koji je dosegao finale najelitnijeg klupskog nogometnog takmičenja.