Marco Materazzi
0

"Moram priznati da se nisam grlio sa Zidaneom"

Totalsport
Marco Materazzi (Foto: Reuters)
Marco Materazzi (Foto: Reuters)
Događaj s finalne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva 2006. godine, između Italije i Francuske, a riječ je o sukobu Marca Materazzija i Zinedinea Zidanea, još je uvijek aktuelan.

Bila je to posljednja utakmica u nogometnoj karijeri sjajnog francuskog nogometaša Zidanea, a završio ju je na neslavan način - crvenim kartonom. Bio je to produkt njegovog žestokog udaranja glavom u Materazzijeva prsa, a nakon što mu je talijanski odbrambeni igrač opsovao sestru.

Zidane je godinama nakon toga odbijao bilo kakvo pomirenje, Materazzi se držao po strani, a onda je ove sedmice osvanula vijest da su se dva nogometaša grlila i time, valjda, oprostila sve jedan drugome.

Naime, Real Madrid je ove sedmice gostovao na San Siru kod Milana u utakmici Lige prvaka, a prije ogleda su se dva nogometaša, kako su izvještavali svi mediji, slučajno sreli u hotelu gdje su odsjeli nogometaši i stručni štab Reala. Inače, Zidane odnedavno obavlja novu dužnost u Realu, svojevrsni je pomoćnik i savjetnik treneru Joseu Mourinhu.

Slučajni susret je, navodno, tako završio zagrljajem, no Materazzi je 24 sata nakon te objave rekao:

"Ipak moram reći da se nismo grlili, no neka se narod veseli ako ga je takva vijest razveselila", rekao je Materazzi i dodao:

"Ja odavno nisam nimalo ljut na njega".