Arsene Wenger
0

"Moram dati igračima da se odmore"

Totalsport
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Nogometaši Arsenala u srijedu će kod Olympiacosa u dvoboju posljednjeg kola H grupe Lige prvaka zaigrati sa svojom prosječno najmlađom postavom ikad u tom takmičenju.

Vrlo je vjerojatno da tako mada tim u prosjeku nikad ranije nije istrčala na terenima Lige prvaka, s obzirom da je francuski trener Arsene Wenger, svjestan beznačajnosti dvoboja po londonsku ekipu, u kadar od 18 nogometaša uvrstio čak 10 tinejdžera (među kandidatima nema Eduarda da Silve).

Za dvoboj u Ateni tako kandidiraju: Carlos Vela, Theo Walcott, Aaron Ramsey, Alex Song, Mikael Silvestre, Jack Wilshere, Lukasz Fabianski (golman), Vito Mannone (golman), Fran Merida, Kyle Bartley, Francis Coquelin, Thomas Cruise, Craig Eastmond, Jay Emmanuel-Thomas, Kerrea Gilbert, Luke Ayling, Mark Randall i Gilles Sunu.

"Ostavio sam u Londonu nekoliko nogometaša. Istini za volju, drago mi je da nam ova utakmica nije važna u smislu ganjanja pobjede, tako da mogu odmoriti igrače. Svi oni koji nisu u kadru pate od manjih ozljeda i odmor im je uistinu potreban", izjavio je Wenger dodavši:

"Putujemo s vrlo mladom ekipom. Srećom smo u kadar vratili Alexa Songa, koji je bio suspendiran, i Thea Walcotta, koji je bio povrijeđen. Obojica će igrati, tako da vjerujem da će sastav biti dobra mješavina mladosti i iskustva. Mislim stoga da ovaj sastav, premda mlad, može pobijediti i u Ateni.

Jedan osvojeni bod grčkoj će ekipi, koju s klupe vodi Brazilac Zico, značiti plasman u osminu finala.