Nogomet
34

Montolivo: Balotelliju neću dati povlašteni tretman

Totalsport
Ricardo Montolivo (Foto: AFP)
Ricardo Montolivo (Foto: AFP)
Milanov veznjak Ricardo Montolivo insistira kako Marija Balotellija neće tretirati ništa drukčije nego bilo kojeg drugog igrača u svojoj novoj ulozi kapitena.

Massimo Ambrosini, 36-godišnji veznjak, ovoga ljeta je napustio Milan u kojem je proveo 18 godina svoje karijere, te se skrasio u Fiorentini. Ambrosini je nakon odlaska Paola Maldinija u penziju 2009. godine preuzeo kapitensku traku Rossonera. Nju je njegovim odlaskom iz kluba dobio Riccardo Montolivo, talijanski reprezentativac koji je u klub došao na početku prošle sezone i to baš iz Fiorentine. Najavio je da svom saigraču iz kluba i reprezentacije Mariju Balotelliju neće popuštati.

"Mario ne treba nikakav posebni ili povlašteni tretman. Ukoliko napravi nekakvu grešku, ja ću o tome obavijestiti klub. On je mlad igrač, ali s puno iskustva i zna kako se treba nositi s pritiskom", tvrdi Montolivo.

Najavio je i predstojeće kvalifikacijske mečeve za Ligu prvaka s PSV-om i podvukao kako Milan ne smije podcijeniti holandsku ekipu.

"PSV je klub koji ima dugu historiju. Očekuju nas teške utakmice. Najvažnije je da se dobro pripremimo za te utakmice. U ovoj fazi sezone fizički aspekt često igra važniju ulogu od tehničkog", smatra Montolivo.

Prva utakmica na rasporedu je 20. augusta u Eindhovenu, a uzvrat je sedam dana kasnije.