Adriana još nema
0

Montellu ne zabrinjavaju glasine oko dolaska Ancelottija

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Novi trener Rominih nogometaša Vincenzo Montella suočio se s prvim problemima od kada je, u ponedjeljak, preuzeo posao od Claudija Ranierija.

Montella, bivši napadač rimske "vučice" i trener U-15 Romine ekipe, preuzeo je dužnost šefa struke u osmoplasiranoj ekipi talijanske Serije A do kraja aktuelne sezone. Imenovan je na tu poziciju nakon što je Ranierijeva Roma prednost 3-0 na gostovanju kod Genoe pretvorila u 4-3 poraz u susretu 26. prvenstvenog kola, a dotadašnji strateg obznanio odlazak s klupe.

"Ne osjećam se poput zamjene i ne zamaraju me glasine da će na moje mjesto uskoro doći Carlo Ancelotti. Iskreno, Chelseajev trener je čovjek na kojega se mogu ugledati", veli Montella koji je prvi trening pred nadolazeću utakmicu protiv Bologne odradio bez svog brazilskog napadača Adriana.

Riječ je o utakmici 22. kola koja je u 17. minuti prekinuta zbog jakih nanosa snijega. Na rasporedu je ona u srijedu, a, kako se sada čini, Roma će je odigrati bez Adriana koji se još nije vratio iz domovine gdje je liječio slomljeno rame.

Na sličan način Adriano je "ispisao" svoj bijeg iz Intera, a aktuelna situacija sve više nalikuje na ponavljanje scenarija prije dvije godine.

Znakovite su i riječi njegova agenta Gilmara Rinaldija:

"Samo on zna šta želi".