L'Equipe
0

Monaco otpustio trenera Guyja Lacombea

Totalsport
Izuzetno loše rezultate nogometaši Monaca nastavljaju nizati i tokom kalendarske 2011. godine, pa su tako u prvoj takmičarskoj utakmici ovog januara poraženi u francuskom Kupu (3. kolo).

Da stvar bude gora, Monaco je ispao od Chamberyja, amaterske ekipe, koja se takmiči u petoj francuskoj ligi. Nakon 1-1 u osnovnih 90 minuta i produžetku, tokom izvođenja jedanaesteraca spretniji su bili igrači Chamberyja i tako napravili jedno od najvećih iznenađenja u ovoj fazi francuskog Kupa.

Pogled na prvoligašku tabelu također nije lijep za Monaco, jer se prije nastavka prvenstva nalaze na 17. mjestu sa 19 bodova, odnosno, jednim više od zone ispadanja. Također, klubovi koji su ispod Monaca, Caen i Lens, imaju utakmicu manje.

Zbog svega toga je, kako navodi L'Equipe, uprava Monaca odlučila dati ostavku 55-godišnjem treneru Guyju Lacombeu. Inače, službenih izjava iz kluba, ili od strane trenera, još uvijek nema.

Recimo da je Lacombe dugi niz godina radio u francuskim klubovima i pritom imao solidne uspjehe. Radio je u Toulouseu, Guingampu, PSG-u, Sochauxu i Rennesu prije dolaska u Monaco.