Wenger Fergusonu
0

"Moje poštovanje Sir Alex!"

Totalsport
Arsene Wenger (Foto: AP)
Arsene Wenger (Foto: AP)
Francuski menadžer londonskog Arsenala Arsene Wenger divi se svom velikom rivalu Alexu Fergusonu iz Manchester Uniteda, koji će u subotu odraditi svoju 700. utakmicu u engleskom prvenstvu.

Ferguson je 1986. godine stigao iz Aberdeena u Manchester United, a Wenger je 10 godina kasnije preuzeo vođenje Arsenala. Njih dvojica vodili su mnoge bitke za osvajanje trofeja sa svojim klubovima, a odnos dvojice najdugovječnijih trenera u Premiershipu dugo vremena je bio sve samo ne srdačan i topao.

No, s godinama su ''stari majstori'' počeli sve više uvažavati i respektirati onoga drugog, što potvrđuju i Wengerove riječi uoči subotnje utakmice na Goodison Parku između Evertona i Manchester Uniteda, u kojoj će Alex Ferguson proslaviti jubilej koji će biti jako teško nadmašiti.

"To se zove posvećenost poslu. U pitanju je fantastično ostvarenje! Sir Alex zaslužuje sav respekt i silno uvažavanje za takvu konzistentnost na vrhunskom nivou. Za to morate imati posebne kvalitete i biti potpuno posvećeni trenerskom poslu", kaže Wenger, koji je sam odradio 527 utakmica u Premiershipu.

"Budite sigurni, to znači 700 neprospavanih noći prije utakmice i još mnogo njih u večeri nakon utakmice", dodao je Wenger.