Rafa Benitez
0

"Moja budućnost ne ovisi o uspjehu na klupskom SP-u"

Totalsport
Benitez: Čekamo da se vrate ozlijeđeni igrači
Benitez: Čekamo da se vrate ozlijeđeni igrači
Poraz Intera na gostovanju kod Werdera (3-0) u posljednjem, 6. kolu Lige prvaka, dodatno je uzdrmao poziciju trenera “nerazzurra” Rafe Beniteza.

Drugi je to uzastopni Interov poraz, nakon onog u talijanskom prvenstvu od Lazija (3-1), kao i čak četvrti u zadnjih šest utakmica.

"Momčad se već kvalificirala uoči utakmice, pa zato ovaj poraz za mene nema težinu. Bilo da smo izgubili 1-0, 2-0 ili 3-0, sasvim je svejedno. Imamo nekolicina igrača izvan travnjaka zbog ozljeda i željeli smo izbjeći nove ozljede", komentirao je Benitez nakon utakmice kojom je Inter prepustio prvo mjesto u skupini A Tottenhamu, a time i bolji ždrijeb uoči nokaut-faze natjecanja.

"Uvjereni smo da će uskoro doći do zaokreta u našoj sezoni, do prekretnice, kao i da će se sve poboljšati. Kada nam se kvalitetni igrači kao Julio Cesar, Diego Milito, Maicon i drugi, bit će to posve drugačija priča", kazao je trener Intera.

Na kraju je Benitez komentirao i predstojeći nastup na Svjetskom klupskom prvenstvu u Abu Dhabiju, na kojem će Inter loviti svoj peti naslov u godini nakon već osvojenih naslova europskoga i talijanskog prvaka, kao i Talijanskog kupa i Superkupa.

"Svjetsko klupsko prvenstvo važan je cilj, pa je normalno da su igrači već mislima ondje. Mislim li da mi sudbina ovisi o rezultatu na Svjetskom klupskom prvenstvu? Ne, ne mislim", kazao je španjolski stručnjak.