Manuel Pellegrini
0

"Moja budućnost je u rukama kluba"

Totalsport
Manuel Pellegrini (Foto: AFP)
Manuel Pellegrini (Foto: AFP)
Finale ovosezonskog izdanja Lige prvaka igrat će se na Santiago Bernabeu, ali bez kluba koji tu "stanuje". Šestu godinu u nizu Real Madrid nije uspio doći ni do četvrtfinala.

Pred početak sezone kupljeni su Cristiano Ronaldo, Kaka, Karim Benzema..., a potrošeno više od 250 miliona eura na pojačanja. Sve sa ciljem dokazivanja moći u prvenstvu i najjačem klupskom evropskom takmičenju. Liga prvaka od srijede je prošlost za "kraljeve" što će biti s Primerom tek će se vidjeti.

Također, tek treba vidjeti što će biti s trenerom tima Manuelom Pellegrinijem kojeg španski mediji već guraju iz kluba. Svjestan situacije u koju se porazom stavio, čileanski strateg je nakon ispadanja iz Lige prvaka izjavio: "Ja sam prvi kojeg treba kriviti za ovaj veliki korak unazad. Hoću li ostati ovisi o klupskoj politici."

"Odigrali smo dobro prvo poluvrijeme, ali i propustili realizirati neke prilike. Poslije poluvremena ekipa se okrenula čuvanju rezultata i finale na Bernabeu ostao je iluzija. Moramo sada ovo zaboraviti i okrenuti se prvenstvu", završio je.