Edin Džeko
0

"Moj uspjeh je uspjeh za moju Bosnu i Hercegovinu"

Sarajevo-x.com
Edin Džeko
Edin Džeko
Bosanskohercegovački nogometaš Edin Džeko koji je nedavno prešao u redove "građana" izjavio je u intervjuu za RSG Radio i RSG 1 Sarajevo da je veoma sretan što je konačno okončana priča oko njegovog prelaska. Istakao je kako je dolaskom u Manchester City ispunjena njegova životna želja da zaigra za veliki klub u jednoj od najjačih liga na svijetu.

Najskuplji igrač sa prostora bivše Jugoslavije prije nekoliko dana potpisao je sa Manchester Cityjem ugovor na četiri i po godine. Nakon brojnih pisanja u medijima i nagađanjima o njegovom prelasku, konačno je sve završeno, a i on sam je presretan zbog toga.

"Posljednju godinu mnogo se špekulisalo o tome gdje ću ići. I meni je bilo dosadilo da stalno čitam o tome. Svašta su pisali. No, drago mi je da je sve završilo na najbolji mogući način i mogu da kažem da sam presretan zbog toga", kazao je Džeko u razgovoru sa Emirom Cocalićem.

Samo riječi hvale za Wolfsburg

Dolaskom u kolijevku nogometa bosanskohercegovačkom dijamantu se ispunio životni san. Kazao je kako se nada da će debitirati već u subotu, 15. januara kad City dočekuje Wolverhampton.

"Za Wolfsburg imam samo riječi hvale. Bio sam tamo tri i po godine, ali moja budućnost je sada Manchester City i nadam se da je to najbolji put za moju karijeru", naglasio je slavni napadač.

Dodao je Džeko da se već sada u Cityju mnogo priča o velikom derbiju koji će se odigrati 12. februara na Old Traffordu.

"Već su mi rekli koliko je utakmica između Manchester Cityja i Manchester Uniteda bitna navijačima. No, najbitnije je da se uklopim u ekipu u ovih prvih nekoliko utakmica i da se pokažem, a onda će uslijediti i taj moj prvi derbi."

Priznao je Džeko da se već polako navikava na grad Manchester, ali i na svoje saigrače, o kojima ima samo riječi hvale.

Mandžukić kao zamjena

Još jednom je ponovio kako je njegov novi klub njegova budućnost, te istakao kako mu je drago zbog toga što se Bosna i Hercegovina sve više spominje u Engleskoj.

"Moj uspjeh je uspjeh za moju Bosnu i Hercegovinu", rekao je 24-godišnji "zmaj".

Dodao je i to da se nada da će trener Wolfsburga Steve McLaren pronaći adekvatnu zamjenu za njega, a volio bi da ga zamjeni hrvatski nogometni reprezentativac Mario Mandžukić.

"Mandžukić je veoma vrijedan momak, što je veoma bitno. Bilo mi jako drago zbog njega da me zamijeni na najbolji mogući način", rekao je Džeko.