Jose Mourinho
0

"Moj ostanak nije uvjetovan trofejom, ali ne želim sezonu bez njega"

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AP)
Jose Mourinho (Foto: AP)
Trener Realovih nogometaša Jose Mourinho istaknuo je da njegov ostanak na klupi tima nije uvjetovan osvajanjem trofeja, međutim, i dodao da bi takav scenarij raspleta sezone teško bilo prihvatiti.

"Završiti sezonu bez trofeja bio bi težak udarac. Posebno navijačima naviknutim na velike pobjede. Mi smo u procesu stvaranja, a prirodni tok razvitka tima ne garantuje naslove na svom početku. Krug koji moramo proći je dug, ali bi trebao u konačnici dovesti do mnogobrojnih slavlja", ističe portugalski stručnjak.

"U sljedećoj sezoni očekujem mnogo više. Igrači i ja smo na istom tragu razmišljanja i zato pružamo igre kakve želim da pružamo", dodao je Mourinho pred subotnju utakmicu protiv Levantea u 24. Primerinom kolu.

Ne izgubi li Real u njoj, Mourinho će zaokružiti razdoblje dugo devet godina u kojem nije doživio domaći ligaški poraz. Prvi i jedini takav bivšem treneru Porta, Chelseaja i Intera nanio je 23. februara 2002. godine Beia Mar, nakon čega je uslijedio niz od 122 pobjede i 25 remija u prvenstvenim utakmicama pred navijačima Mourinhovih timova.

U ukupno 165 prvenstvenih domaćih utakmica Mourinhove su ekipe postigle 331 gol (2,25 po utakmici) i primile 87 (0,59 po utakmici) pogodaka.