Ermin Zec za Sarajevo-x.com
0

"Moj favorit za selektora je Sergej Barbarez"

Piše: Edin Isanović
Foto: Cropix
Foto: Cropix
Ermin Zec je od strane kapitena klubova hrvatskih prvoligaša proglašen najboljim igračem HNL-a. Nakon što su godinama dominaciju držali nogometaši Dinama (Kranjčar, Eduardo dva puta, Modrić i Mandžukić) u elitno društvo ove godine izabran je bh. reprezentativac. Bugojanac je osvojio 88 bodova, četrnaest više od prvog topnika lige, Pedra Moralesa iz Dinama. Na trećem mjestu završio je kapiten Osijeka Domagoj Vida sa 54 boda.

Nogometaš Šibenika je od trenutka kada je stigao na Šubićevac, a to je bilo prije dvije i pol godine postigao ukupno 30 golova, od toga u ovoj sezoni poentirao je osam puta. Sa Erminom smo razgovarali u trenucima kada se iz Zagreba vraćao sa dodjele pomenutog priznanja. Prenio nam je dojmove nakon prespavane noći:

"Presretan sam. Ovo je sjajan doseg. Nije mala stvar biti prvi, pogotovo što u HNL-u ima dosta dobrih nogometaša. Ovo će mi biti veliki podstrek za nastavak karijere“, kaže Zec za naš portal.

Apostrofirao nam je da su neki klubovi iskazali zanimanje za njegove usluge:

"Zaista imam dosta ponuda. To su klubovi iz njemačke, francuske i engleske lige. Nemojte me pitati koji je klub sa Otoka, jer ne bi bilo fer da vam to kažem. Jedna od konkretnijih ponuda stigla je iz Hannovera. Još ništa vam ne mogu reći šta će dalje biti. Ja bih volio da karijeru nastavim u inostranstvu, a uvijek sam isticao da je moja želja da igramu Bundesligi. Vidjet ćemo hoće li mi se ta želja ostvariti. Volio bih da se sve riješi što prije“.

Samo po sebi nametnulo se pitanje reprezentacije. Najbolji igrač tima sa Šubićevca prokomentarisao je stanje u reprezentaciji i istakao svog favorita među kandidatima za šefa državne nogometne selekcije:

"Imamo sjajnu generaciju koja bi trebala igrati značajnu ulogu u narednim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ko god da dođe na selektorsku klupu preuzima značajan posao koji svi skupa moramo dobro odraditi. Vrijeme je da napravimo iskorak i konačno izborimo plasman na veliko takmičenje. Znam ko su sve kandidati za selektora, a moj favorit je Sergej Barbarez. Kao igrač bio je veličina i sigurno bi imao autoritet kod reprezentativaca“.