Nogomet
0

Moguć dolazak "Grobara" i "Delija" na utakmicu Hrvatska - Rusija

FENA
Oko 4000 ruskih navijača očekuje se sutra na zagrebačkom stadionu u Maksimiru na nogometnoj utakmici Hrvatska - Rusija, a kako nije isključeno da će im se iz Srbije pridružiti i navijači beogradskog Partizana i Crvene Zvezde, poznatiji kao "Grobari" i "Delije", u policiji procjenjuju da je riječ o utakmici visokoga sigurnosnog rizika.

U MUP-u očekuju da će velik dio ruskih navijača doći preko Srbije, gdje bi im se mogli priključiti navijači tih dvaju beogradskih klubova.

Organizatori očekuju oko 35 tisuća gledatelja, među kojima ne će biti 136 hrvatskih navijača kojima je zabranjen dolazak na utakmice "vatrenih". Oni najkasnije dva sata prije početka utakmice moraju policiji javiti gdje će biti u to vrijeme.

Kako bi spriječila moguće navijačke nerede, policija će posebno osiguravati pravce dolaska i odlaska navijača, frekventnije gradske trgove, ulice, trgovačke centre i ugostiteljske objekte, te područje oko stadiona.

Osim oko 700 policajaca utakmicu će osiguravati 650 zaštitara i 120 redara.

Policija će na cestama, kojima će putovati navijači, postaviti nadzorne točke te prema sigurnosnim procjenama organizirati pratnju, a ruski će navijači na granici morati proći, kako kažu u MUP-u, temeljit granični nadzor.