Nogomet
0

Mogu li Bavarci ispuniti svoj san i igrati finale na Allianz Areni?

Klix.ba
Bayern će u utorak navečer u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka dočekati veliki Real iz Madrida. Bavarci žele nastaviti dobru formu na domaćem terenu, a u prilog im ide i činjenica da se Madriđani uvijek namuče sa njemačkim ekipama.

Bayern je samo korak od sna, a to je igranje finalne utakmice Lige prvaka na svom stadionu. No, na tom putu im stoji Real Madrid. Bit će ovo zaista neizvjestan sudar dva evropska giganta.

Ova dva kluba su zajedno osvojila 13 evropskih kupova, ali su i jedni i drugi "gladni" trofeja. Bayern je bio evropski prvak četiri puta, posljednji put 2001. godine. Real je osvojio devet titula evropskog prvaka, a posljednju 2002. godine.

Što se tiče prethodnih susreta, Bayern je uspješniji. Bavarci su pobijedili 10, a Madriđani 6 puta. Dva susreta su završena neriješenim rezultatom. Ova dva kluba su se prethodno sastala u polufinalima četiri puta, a Bayern je tri puta bio uspješniji, 1976., 1987. i 2001. godine. Real je bio bolji 2000. godine. Od trenutnih postava u obje ekipe, samo je Iker Casillas nastupao u dva posljednja polufinala između ovih klubova.

Bolji iz dva susreta će 19. maja na Allianz Areni igrati finale protiv pobjednika duela Chelsea - Barcelona.