Ronaldinho
0

Mogu biti vođa novog Milana

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Nogometni klub Milan trenutno je u priličnim problemima, iako niko od njegovih čelnika takvo nešto ne želi priznati. Sve je počelo prodajom Brazilca Kake.

Nakon prodaje najboljeg igrača madridskom Realu, još uvijek Milan nije uspio dovesti pravo pojačanje. Sedmicama su se borili oko Edina Džeke iz Wolfsburga, dugo vremena je aktualan bio i Emmanuel Adebayor iz Arsenala, a u posljednje vrijeme traje povuci-potegni s Brazilcem Luisom Fabianom iz Seville.

Navijači Milana su ogorčeni jer sve su naznake da će Milan biti još slabiji (igrački kadar) negoli prošle sezone, a na treninzima se ne može očitati dobra atmosfera. Na jednom od posljednjih su se posvađali Clarence Seedorf i Ronaldinho. Nizozemac je Brazilcu zamjerio da se ne trudi dovoljno.

U subotnjem izdanju La Gazzette dello Sport progovorio je, pak, 28-godišnji Ronaldinho, do prije dvije godine ponajbolji svjetski nogometaš.

  • Osjećam da mogu biti vođa novog Milana. Novonastala situacija to i zahtijeva od mene. Fizički se osjećam odlično, pucam od motivacije i potegnut ću i za sebe i za ostale - rekao je Ronaldinho i nastavio:

  • Prošle sezone sam došao u Milan i odlično sam počeo. No, iz takta me izbacila ozljeda nakon čega sam sve češće sjedio na klupi. Potom je i trener Carlo Ancelotti izgubio povjerenje u mene, a ja stvarno mislim da opet mogu biti jedan od najboljih.

Ronaldinho je zaključio:

  • Milan može osvojiti i Ligu prvaka, uistinu to mislim.