Nogomet
2

Moggi: Ronaldo je umjesto u Manchester United trebao u Juventus

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Luciano Moggi, bivši direktor talijanskog nogometnog giganta Juventusa, tvrdi kako je Stara dama 2003. godine bila vrlo blizu dovođenja Cristiana Ronalda, tada igrača lisabonskog Sportinga.

"Imali smo dogovor s Ronaldovim klubom Sportingom. Tadašnji Juventusov igrač Marcelo Salas je trebao prijeći kod njih, a Cristiano Ronaldo doći u Juventus u razmjeni igrača. Salas je čak i otišao u Portugal, ali se onda ipak predomislio, jer je preferirao odlazak u River Plate. Mi nismo imali novca za kupnju Ronalda i morali smo odustati od njegovog dovođenja. Manchester United je tada izašao s velikom ponudom. Sjetite se, platili su ga tada velikih 15 miliona eura", ispričao je Moggi za Sports Sphera.

Podsjećamo, Moggiju je Talijanski sud olimpijskog komiteta (CONI) doživotno zabranio sudjelovanje u nogometu nakon što je sudjelovao u namještanju utakmica koje su Juventusu pomogle u osvajanju naslova prvaka Serije A 2005. i 2006. godine, a koji su mu ipak na kraju oduzeti za "zelenim stolom". Juventus je nakon toga izbačen u Seriju B.

Cristiano Ronaldo je, pak, proveo šest vrlo uspješnih godina na Old Traffordu u Manchester Unitedu, prije prelaska u Real Madrid u transferu vrijednom 94 miliona eura.