Nije otputovao u LA
4

Modrić za Špance heroj, a za Engleze dezerter

Totalsport
Radikalnim potezom hrvatski nogometaš Luka Modrić je u subotu poslao posljednju poruku svojim poslodavcima: ne želi igrati igrati u Tottenhamu, želi u Real!

Igrač se u subotu tokom prijepodneva nije pojavio niti u Tottenhamovom trening-centru u londonskom predgrađu Chigwellu, niti je direktno stigao na londonski međunarodni aerodrom Heathrow, s kojeg su u 12 sati Tottenhamovi, nogometaši predvođeni trenerom Andreom Villas-Boasem, trebali otputovati za Los Angeles, gdje ovog vikenda počinju svoju sjevernoameričku pripremnu turneju.

Daily Mail piše da je Modrić svojim potezom šokirao portugalskog menadžera i klupsko vodstvo, premda im je još u četvrtak dao do znanja da ne želi putovati u Ameriku i da insistira da ga puste u Real Madrid, u klubu su svejedno očekivali da će im se priključiti na prekookeanskom putu davši mu to jasno do znanja.

Izgubljen u prijevodu Modrić je međutim, kako pišu madridski sportski dnevnici Marca i AS, odlučio odigrati ulogu neposlušnika do kraja i ostao u Londonu. Daily Mail nazvao ga je dezerterom te izvijestio da za Hrvata u klubu spremaju sankcije.

Za madridske je medije, time i madridski klub, ovim potezom Modrić napravio herojski čin. Sljedeći je korak, slažu se Marca i AS, na Realu odnosno njegovom predsjedniku Florentinu Perezu.

Tottenham za Modrića od Reala inače traži 45 miliona eura odštete. Perez zasad nije bio voljan platiti više od 30 miliona.