Nogomet
0

Modrić: Ovo mi je vjerovatno jedan od najvažnijih golova u karijeri

Totalsport
Luka Modrić (Foto: AFP)
Luka Modrić (Foto: AFP)
Jose Mourinho je u 56. minuti uzvratnog susreta osmine finala Lige prvaka, meču Manchester Uniteda i Reala, napravio možda i ključni potez kada je u igru ubacio hrvatskog nogometaša Luku Modrića.

Samo sedam minuta kasnije Modrić je postigao pogodak za 1-1, velemajstorski je opalio s 20-ak metara, a lopta se od stative domaćeg gola odbila u mrežu. Taj je pogodak okrenuo situaciju na terenu, te Realu trasirao put prema četvrtfinalu kojeg je pogotkom potvrdio Cristiano Ronaldo.

"Da, vjerovatno je ovo jedan od najvažnijih pogodaka u mojoj karijeri i jako sam sretan zbog njega. Sretan sam i zbog naše pobjede i činjenice što smo prošli dalje", rekao je poslije utakmice Modrić i nastavio:

"Iskreno, nisam najbolje vidio šta se dogodilo u trenutku kada je Nani startao i dobio crveni karton. Ali, moramo uvažavati odluku sudije. Pokazao je crveni i to je to. Ne znam je li bio u pravu ili ne, ali tako je odlučio. Je li nam to pomoglo? Pa, vjerovatno jeste, ali mislim da bi došli do tog pogotka i da je Manchester United ostao sa svih jedanaest igrača na terenu. Mislim da smo, ukupno gledano obje utakmice, ipak zaslužili proći dalje".

O nastavku takmičenja u Ligi prvaka Modrić je rekao:

"Moramo samo ići utakmicu po utakmicu, ali naravno da vjerujemo kako možemo osvojiti Ligu prvaka. Ovo je naša velika prilika za osvajanje tako vrijednog trofeja. Ali, ponavljam, polako idemo odrađivati svaki novi test".