Nogomet
4

Modrić: Nervoza je nestala s prvim dodirom lopte

Totalsport
Modrić i Mourinho (Foto: AFP)
Modrić i Mourinho (Foto: AFP)
Luka Modrić imao je debi iz snova u dresu Real Madrida. U prvom nastupu za Kraljevski klub imao je priliku iskusiti veliki El Clasico i osvojiti prvi naslov – Španski superkup.

Real je kasno u srijedu navečer slavio protiv Barcelone u uzvratu Špankog superkupa s 2-1 čime je zbog gola više u gostima (prva utakmica završila je 3-2 za Barcelonu, op.a.) osvojio svoj deveti nacionalni Superkup. Hrvatskom nogometnom reprezentativcu je trener Reala Mourinho dao priliku od 83. minute, kada je zamijenio Mesuta Özila, a ovaj je u kratkom periodu pokazao nogometnu klasu i u prvoj minuti zamalo se upisao među strijelce (njegov udarac je blokirao Song, op.a.).

"Vrlo sam sretan. Bolje nije moglo početi. Hvala navijačima za podršku koju su mi pokazali. Čudesno su me pozdravili. Sa svojim saigračima razumijem se jako dobro", prenosi Marca Modrićeve riječi nakon trijumfa u Superkupu.

"Sada želim raditi naporno kako bih pomogao ovoj ekipi jer znam da su očekivanja velika. Nisam bio nervozan. Malo u početku, prije nego li sam dodao prvu loptu. Mou (Mourinho) mi je dao instrukcije, ali nije mi rekao puno. Primjetio sam da je španski nogomet tehnički dotjeraniji nego engleski", dodao je omaleni hrvatski veznjak nedavno pristigao iz Tottenhama.

Za špansku televiziju TVE kratko je nakon susreta Modrićev nastup komentirao i Emilio Butragueno, legendarni bivši Realov napadač.

"Modrić? Nadam se da je ovo prvi od mnogih naslova za njega. Znao je savršeno što treba raditi kada je ušao na travnjak. Svaka mu čast."