Tako je Luka nekad govorio
12

VIDEO / Modrić: Cristiano Ronaldo bi trebao prestati sa glumom

Klix.ba
Cristiano Ronaldo i Luka Modrić u Premiershipu (Foto: AFP)
Cristiano Ronaldo i Luka Modrić u Premiershipu (Foto: AFP)
Luka Modrić, novi igrač Real Madrida, nekada nije imao visoko mišljenje o Cristianu Ronaldu sa kojim danas dvijeli svlačionicu.

Kad je tek stigao u ekipu Josea Mourniha, reprezentativca Hrvatske upita li su za mišljenje o Cristianu Ronaldu, najvećoj zvijezdi "kraljevskog kluba". Modrić nije puno razmišljao već je kao iz topa kazao kako je Cristiano Ronaldo najbolji igrač na svijetu.

Međutim, nije Luka uvijek imao ovakvo mišljenje o svom sadašnjem saigraču. Dok su zajedno igrali u Premiershipu, Modrićev Tottenham i Ronaldov Manchester United sastali su se u finalu Carling Cupa koji su Crveni vragovi osvojili nakon penala.

U jednom trenutku utakmice, Cristiano Ronaldo je pao u šesnaestearcu nakon starta Ledleyja Kinga i, umjesto penala, od sudije Chrisa Foyja dobio žuti karton za očito simuliranje.

Nakon utakmice, Modrić je u izjavi za otočke medije kazao kako bi "Cristiano Ronaldo jednom trebao prestati sa glumom" na terenu.

"Dobar je igrač ali pretjeruje sa teatralnim padovima na terenu. U Engleskoj, koja je poznata po fair playu, takvo glumatanje se posebno ističe. Svarno ne znam kakve koristi ima od toga", kazao je Modrić te 2009. godine.