Nogomet
8

Mladost kod Metalleghea upisala treći vezani poraz, crveni karton Musemiću

Piše: O. T.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U 14. kolu BHT Premijer lige Matelleghe je kao domaćin na stadionu Pirota u Travniku pobijedio Mladost iz Doboja kod Kaknja rezultatom 2:0.

Metalleghe je ovom pobjedom prekinuo niz od osam uzastopnih utakmica bez pobjede u svim takmičenjima, dok je Mladost upisala treći vezani ligaški poraz.

Novi trener tima iz Doboja kod Kaknja Husref Musemić ima start za zaborav, jer ovo je njegov četvrti prvenstveni meč nakon što je na klupi zamijenio Ibru Rahimića, a upisao je već treći poraz i sada je njegov tim izgubio još jedan korak u borbi za mjesto koje vodi u Ligu za prvaka BiH.

Fejzić, Smajić (Stakić), Karađuz, Zeba, Helvida, Selimović, Dujaković, Rašić, Radulović, Pezo, Popović (Jakupović) bili su starteri u timu Metalleghea iz Jajca kojeg sa klupe predvodi Nermin Bašić.

Za ekipu gostiju od prve minute su krenuli Hadžić, Galić, Gačan, Laštro, Kuzmanović, Aladin Šišić, Rizvanović, Brkić, Ramović, Karahmet i Isaković.

Meč su obilježila i dva crvena kartona - po jedan na obje strane, ali i isključenje Husrefa Musemića pred početak drugog poluvremena.

Metalleghe je odlično otvorio meč i već u prvoj minuti poveo preko Peze, a na 2:0 povisio je Smajić iz penala u 18. minuti kada je kod gostiju isključen Isaković zbog burnog protesta. Crveni karton dobio je i domaćin u 48. minuti kada je isključen Zeba. Do kraja meča rezultat se nije mijenjao i ostalo je 2:0.

Tabela: