Nogomet
0

Mladost dočekuje Vitez: Susret sezone za novajlije u ligi

Piše: E. Š.
Nakon neugodnog poraza u Bijeljini, Mladost će u okviru dvadesetog kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine u subotu na stadionu u Doboju ugostiti ekipu Viteza.

Oba tima nakon devetnaest odigranih kola imaju po 26 osvojenih bodova i sigurno je kako će tim koji slavi u ovom susretu napraviti veliki korak ka krajnjem cilju, opstanku u društvu najboljih.

Trener i menadžer ekipe Mladosti Ibro Rahimić je na početku press konferencije koja je danas održana u prostorijama kluba govorio o porazu protiv Radnika.

"Nakon onoga što nam se desilo u Bijeljini slijedi nam vrlo važna utakmica. Katastrofalno smo ušli u duel sa Radnikom i nismo mogli ništa drugo ni očekivati nego zaslužen poraz", rekao je šef stručnog štaba Mladosti Ibro Rahimić, te se osvrnuo na susret sa Vitezom.

"Sigurno je da smo izvukli pouku iz poraza u Bijeljini. U susretu sa Vitezom ćemo ići na tri boda te bi eventualnom pobjedom protiv našeg narednog protivnika bili u sigurnijoj zoni, a normalno ostaje još mnogo utakmica koje moramo dobiti da bi ostali u Premijer ligi. Očekujem tešku utakmicu iz prostog razloga što je i Vitez ekipa koja ima isti cilj kao i mi. Uz veliku podršku navijača sa tribina vjerujem da možemo doći do pobjede koja će uliti dodatno samopouzdanje mojoj ekipi".

Prisutnim novinarima na press konferenciji obratio se i sjajni defanzivac Mladosti, Mehmedalija Čović.

"Utakmicu sa Radnikom trebamo što prije zaboraviti i zapravo već jesmo i okrećemo se susretu sa Vitezom. Po meni je ovo susret sezone jer bi sa ovom pobjedom dosta toga riješili budući da nam je Vitez možda i glavni konkurent u borbi za opstanak. Odlično smo se spremali ove sedmice i nadam se na kraju da ćemo mi biti pobjednici. Ovom prilikom pozivam našu Crvenu legiju da nam pruže podršku kao i uvijek do sada i da nam u ovom jako bitnom meču budu naš dvanaesti igrač koji će nas nositi do pobjede".

Kapiten tima Haris Dilaver je svjestan da su on i njegovi saigrači podbacili u Bijeljini, ali obećava da će pružiti svoj maksimum kako bi upisali novu pobjedu protiv Viteza koja bi ih vratila na pravi put.

"Jasno je kako smo podbacili u susretu sa Radnikom. Žao mi je i naših navijača koji su tako daleko putovali kako bi nas gledali i pružili nam podršku. Vjerujem da ćemo u susretu sa Vitezom popraviti sve to. Dolazi nam neugodan protivnik koji je u susretu protiv Veleža postigao šest golova. Istina Velež je možda već otpisan, ali danas je teško dati šest golova na treningu, a ne jednom premijeligaškom timu.

Koristim ovu priliku da pozovem navijače da nas podrže u što većem broju jer njihova podrška nam je jako potrebna jer znamo da su nas u svim utakmicama koje smo pobjeđivali nosili svih 90 minuta. Povratnik u tim je i Aladin Isaković koji je veoma bitan u defanzivi za nas i imamo i snage ali i volje da slavimo u duelu sa Vitezom".

Rahimić i njegov pomoćnik Šabić u ovom susretu neće moći računati na kartoniranog Rizvanovića, dok je upitan nastup Sušića koji je zbog bolesti propustio dva posljednja treninga. Danas su po posebnom režimu trening odradili Kobilica i Čović, ali oni će biti spremni do susreta sa Vitezom.

Susret između Mladosti i Viteza na rasporedu je u subotu od 15 sati. Meč će suditi Haris Kaljanac iz Sarajeva, sa pomoćnicima Macić Amerom iz Mostara i Radaković Igorom iz Prijedora. Četvrti sudac je Ognjen Valjić iz Banje Luke. Delegat susreta je Džijan Krunislav iz Orašja, dok će posmatrač suđenja biti Antonio Blažević iz Višića.