Nogomet
78

Mladost Doboj Kakanj osvojila zaslužen bod u Banjoj Luci

Klix.ba
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
Kvalitetan meč sa velikim brojem prilika za pogodak publici na Gradskom stadionu u Banjoj Luci podarili su Borac i Mladost Doboj Kakanj.

Domaći tim današnji meč dočekao je nakon trijumfa nad Željezničarom, odnosno boda osvojenog u Mostaru protiv Veleža, dok su gosti u meč ušli sa samo jednim bodom osvojenim u prošlom kolu protiv Slavije na domaćem terenu.

Gosti od starta zaigrali otvoreno s ciljem da u Banjoj Luci prirede iznenađenje i pobijede Borac. Na kraju su mogli biti zadovoljniji s obzirom da su osvojili prvi gostujući bod u Premijer ligi. Meč je okončan rezultatom 1:1.

Iz prve prave prilike Borac je došao u vodstvo. Novi pogodak za Banjalučane postigao je Toni Jović u 28. minuti. Prvu priliku za goste nešto kasnije propustio je Haris Dilaver.

U finišu prvog poluvremena Kovač je pogodio stativu gola Borca. U nastavku je Mladost nastavila igrati otvoreno, a kao plod takvog pristupa bio je izjednačujući pogodak postignut 20 minuta prije kraja kada je svoju mrežu zatresao Nebojša Runić.

Pet minuta prije kraja stopostotnu priliku za Borac propustio je Savanović. Mladost je u sudijskoj nadoknadi propustila tri izgledne prilike, preko Dilavera, Isakovića i Kulovića.

Premijer liga BiH, treće kolo:

Borac – Mladost Doboj Kakanj 1:1