Nogomet
11

Mladost Doboj-Kakanj izdržala napade Olimpica i osvojila bod na Koševu

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U posljednjoj utakmici 10. kola Premijer lige BiH snage su na Koševu, odnosno na stadionu "Asim Ferhatović Hase", odmjerili Olimpic i Mladost Doboj-Kakanj. Utakmica je završena rezultatom 0:0.

Olimpic je prvu priliku imao u 5. minuti kada je pokušao Muharemović. Dvije minute kasnije su zaprijetili gosti preko Šišića, ali je golman Vukova Hamzić uhvatio loptu. Domaći su imali više od igre u prvim minutama utakmice.

Igrala se 15. minuta kada se u sjajnoj šansi za gol našao Dilaver, no, Hamzić je ostao nesavladan.

Nova opasna situacija pred golom Mladosti dogodila se u 25. minuti, ali je Muharemovićev udarac izblokirala odbrana Mladosti. Četiri minute kasnije je zaprijetio i Hadžić, čiji je udarac bio neprecizan.

Vukovi su napadali, ali su gosti iz Doboja iz Kaknja odolijevali napadima. U 41. minuti je sjajnu priliku imao Stefan, no, Hadžić je ponovo sjajno intervenisao. Prvo poluvrijeme utakmice završeno je rezultatom 0:0.

Na otvaranju drugog poluvremena, tačnije u 47. minuti Kovač je pogodio stativu Olimpicovog gola. Vukovi su ponovo preuzeli terensku inicijativu, a dobra akcija iz 60. minute je propala nakon što niko od igrača Olimpica nije ispratio Karićev centaršut. Pet minuta kasnije je na drugoj strani ponovo zaprijetio Kovač, čiji je udarac zaustavio golman Hamzić.

Igrala se 74. minuta kada je sjajnom odbranom Hadžić spriječio Smajića da postigne pogodak. Kako se utakmica bližila kraju, tako su se i redali očajnički pokušaji Olimpica da dođe do tri boda. Ipak, odbrana Mladosti Doboj-Kakanj je izdržala do kraja utakmice, tako da su gosti osvojili bod.

Olimpic je deveti sa 13 bodova, a Mladost Doboj-Kakanj dvanaesta sa 10 osvojenih bodova.