Nogomet
1

Mladi Zmajevi otvaraju kvalifikacije okršajem sa Albanijom u Zenici

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će na stadionu Bilino Polje odigrati prvu utakmicu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Češkoj 2015. godine. Suparnik će im biti selekcija Albanije.

Šef mladog državnog tima BiH Vlado Jagodić je u razgovoru za Klix.ba istakao važnost otvaranja kvalifikacija dobrim rezultatom. Napomenuo je kako on i njegovi izabranici ovu utakmicu shvataju vrlo ozbiljno.

"Albanija je reprezentacija za uvažavanje, cijenimo njihov kvalitet i smatramo da je otežavajuća okolnost taj njihov poraz u prvoj utakmici kod kuće od Mađarske. Vjerujem da će u ovaj dvoboj ući s namjerom da pokažu da se žele vratiti. Mi smo spremni na taj scenarij", rekao je Jagodić.

Lider ove generacije Muhamed Bešić izjavio je prije nekoliko dana za naš portal da je atmosfera izvanredna i da sve ide prema planu.

"Prvi put sam upoznao nove igrače, svi su ostavili sjajan dojam na mene. Dosta igrača koji su ranije nosili dres U-21 tima nema više pravo nastupa zbog toga što su prešli dobnu granicu. Stigli su novi, jeste sve malo čudno, ali se dobro uklapamo. Ja očekujem pobjedu protiv Albanije”, istakao je tada stoper bh. nacionalnog tima.

Jagodić će biti lišen usluga Marija Kvesića, koji će odsustvovati zbog viroze. On se trenutno nalazi na kućnom liječenju, a Sejad Jakupović zbog povrede iz utakmice sa Srbijom nije bio u stanju odgovoriti na zahtjeve treninga.

Inače, selekcija BiH nalazi se u grupi sa favorizovanom Španijom, Austrijom, Mađarskom i Albanijom.

Utakmica počinje u 18:00 uz direktan prijenos na BHT1.