Nova bh. nada u Bundesligi
0

Mladi Muhamed Bešić odigrao 90 minuta za HSV

Sarajevo-x.com
Muhamed Bešić
Muhamed Bešić
“Hamburger SV” je dobio svoju prvu pripremnu utakmicu za predstojeću sezonu, što je uredno objavljeno na zvaničnoj stranici kluba. Stradao je nižerazredni "Nordfriesland-Auswahl", koji je isprašen sa čak devet golova u mreži, a da HSV nije primio nijedan.

No, ova utakmica značajna je za nas po tome što je uz Guerrera, Petrića, Van Nistelrooya..., igrao i 17-godišnji Muhamed Bešić iz Bosne i Hercegovine. Bešić je odigrao svih 90 minuta, što govori da trener Armin Veh ozbiljno računa njega.

Nogometaši HSV-a su utakmicu igrali nakon četiri dana intenzivnih treninga, pa su se mogli malo opustiti. No, ništa nisu prepustili slučaju pa su iskoristili priliku da snagu pokažu na slabijem protivniku. Utakmicu je posmatralo oko 4.300 gledalaca.

Mladi Muhamed Bešić dobio je priliku da pokaže svoje umijeće u odbrani. I, svoj je posao obavio dobro (“Hamburg” nije primio gol) baš kao i spomenuti trojac (Guerrero, Petrić, Van Nistelrooy) koji su se po dva puta upisali u strijelce.

Jedva čekamo da gledamo Bešića naredne sezone u dresu kluba u kojem je sjajnu karijeru počeo Hasan Salihamidžić, a ništa manje uspješan nije bio ni naš nekadašnji kapiten Sergej Barbarez.

Treba napomenuti da se Bešić prošle godine pridružio juniorskoj ekipi HSV-a za koju je odigrao 24 utakmice u prošloj sezoni, nakon što je došao iz partnerskog kluba “Tennis Borussia Berlina”.