Odlazi u Real Madrid?
0

Mladi Bosanac Alen Halilović napušta Dinamo

Sarajevo-x.com
Alen Halilović (Foto: BHreprezentacija.com)
Alen Halilović (Foto: BHreprezentacija.com)
Mladi Bosanac i veliki talenat Dinamove nogometne škole, te sin bivšeg bh. reprezentativca Seada Halilovića, na pragu je odlaska iz ovog hrvatskog kluba. U njegovoj generaciji (1996.) su se dogodile velike promjene, među kojima je smjena trenera, nakon što je došlo do određenih problema u klubu koji se tiču loših rezultata. Halilović igra u ekipi koja je ranije proglašena spasiteljem hrvatskog fudbala. Ovi su mladići prije četiri godine pobijedili vršnjake nogometnog kluba Barcelona sa visokih 4:0.

Promjene u Dinamu su uslijedile nakon neuspjeha Halilovićeve generacije u borbi za prvo mjesto na tabeli. Sve ostale generacije su u svojim takmičenjima osigurale prva mjesta. Najveći problem je u tome što se baš od ove generacije očekivalo najviše. Trenera Fabijana Komljenovića je zamijenio Jozo Bandić.

Za mladog bh. igrača je zainteresovan i veliki Real Madrid. S Dinamom odbija potpisati ugovor, ali još uvijek igra i trenira sa ekipom. Njegov otac Sead je radio u Dinamovoj školi, ali se sada ne pojavljuje na poslu, jer navodno izbjegava izvršnog dopredsjednika Dinama Zdravka Mamića. Ukoliko Halilović ne potpiše ugovor do 16. juna, nastupit će suspenzija HNS-a, zbog čega mladi bh. nogometaš neće moći biti registrovan ni u jednom klubu u Hrvatskoj. Tamošnji mediji pišu da postoji velika mogućnost da Halilović sa svojom porodicom vrlo brzo postane stanovnik Madrida, te da će svoje vještine ubrzo demonstrirati u dresu kraljevskog kluba.