Nogomet
0

Mladi bh. reprezentativci se pripremaju za meč s Crnom Gorom

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okuplja se u Čitluku uoči prijateljske utakmice sa selekcijom Crne Gore, koja će biti odigrana sutra u Vrapčićima kod Mostara.

Igrači koji igraju u stranim klubovima na pripreme su došli u nedjelju uvečer, dok se danas očekuje dolazak nogometaša koji nastupaju u domaćem prvenstvu.

Selektor Vlado Jagodić pozvao je 22 igrača, a dolazak je zbog povrede otkazao Muhamed Bešić. Jagodić je kazao da neće upućivati dodatne pozive.

Na njegovom spisku su: Kristian Jajalo, Nikola Vasilj, Gojko Cimirot, Tomislav Barišić, Sead Hajrović, Ognjen Petrović, Sead Jakupović, Danijel Graovac, Dino Bevab, Bojan Letić, Srđan Grahovac, Aldin Čajić, Denis Zvonić, Haris Duljević, Mario Kvesić, Sanjin Prcić, Goran Zakarić, Jasmin Mešanović, Marko Maletić, Mirza Ćemalović i Bahrudin Atajić.

"Danas ćemo imati jedan trening na stadionu u Čitluku i nadam se da ćemo spremni dočekati Crnu Goru. Uvijek sam govorio da nam je rezultat bitan, bez obzira na to radi li se o prijateljskoj ili zvaničnoj utakmici. Naravno da je ovo dobra provjera pred nastavak kvalifikacija i gostovanje u Mađarskoj u septembru", kazao je Jagodić za Agenciju Fena.

Dodao je da ima određenih problema s igračima koji nemaju klubove, zbog čega oni ovaj put nisu ni dobili njegov poziv.

"Ako ne riješe svoj status neće dobiti poziv ni za susret s Mađarima. Pozvao sam tri debitanta - Atajića, Barišića i Letića - i to im je jedinstvena prilika da pokažu koliko mogu. Nadam se da će pokazati da su opravdano dobili pozive", kazao je Jagodić.

Utakmica BiH - Crna Gora na rasporedu je 13. augusta u 18 sati na stadionu "Vrapčići".