Nogomet
30

Mladi bh. nogometaši obavili posljednji trening uoči susreta sa SAD-om

FENA
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je na stadionu "Tušanj" u Tuzli obavila posljednji trening uoči sutrašnje utakmice sa "U-23" selekcijom Sjedinjenih Američkih Država.

Zadovoljan radom reprezentativaca je trener golmana Danimir Milkanović.

"Svi igrači odlično rade, pa tako i golmani koje dobro poznajemo i koji su prošli i kroz mlađe bh. selekcije. Mislim da ćemo napraviti jednu kvalitetnu ekipu koja će biti konkurentna u ovom kvalifikacionom ciklusu. Prvu utakmicu igramo sutra protiv starije selekcije SAD-a i smatram da možemo napraviti dobar rezultat", rekao je Milkanović.

Reprezentativac Renato Gojković obećava da će ekipa dati sve od sebe.

"Trudimo se da ispunimo sve obaveze koje nam je nametnuo stručni štab. Složni smo, atmosfera u ekipi je odlična. Sutra ćemo pružiti maksimum kako bismo došli do pozitivnog rezultata", kazao je.

Sličnog mišljenja je i Marko Mihojević.

"Sutrašnji protivnik je izuzetno kvalitetan. Moramo se maksimalno potruditi i odigrati najbolje što znamo i rezultat neće izostati", smatra Mihojević.

Kerim Memija se uzda u podršku sa tribina.

"Očekujem veliki broj navijača da nas podrži, a mi ćemo se potruditi da odigramo najbolje što znamo i da ih obradujemo pobjedom", kazao je Memija.

Utakmica BiH - SAD na programu je sutra u 16 sati.