Nogomet
2

Mladi bh. nogometaši danas u Tuzli protiv Srbije

FENA
Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će u Tuzli odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom Srbije.

Selektoru Vladi Jagodiću taj meč će poslužiti kao generalna provjera uoči prve kvalifikacijske utakmice, koju mladi bh. tim 11. juna u Zenici igra protiv Albanije.

Mladi bh. nogometaši u petak su odigrali trening utakmicu protiv A-reprezentativaca BiH, u kojoj su se pokazali u dobrom svjetlu, a Jagodić je najavio da će meč sa Srbijom biti prava provjera za njegove izabranike.

"Sigurno je da je utakmica protiv Srbije prava provjera za kvalifikacije. Očekujem da nastavimo kontinuitet koji smo imali do sada i utakmica s A-selekcijom daje mi za pravo da budem optimist. Tražit ću od igrača da nastave tamo gdje smo stali protiv Makedonije i učinit ćemo sve da protiv Srbije odigramo kvalitetno", kazao je za Agenciju Fena selektor U-21 tima Vlado Jagodić.

Dodao je da u današnjem meču, za razliku od trening susreta s A-reprezentacijom, neće dati priliku svim igračima. Navodi da je pod znakom pitanja nastup Adnana Kovačevića, koji je povrijeđen.

"Dobio je jak udarac u donji dio potkoljenice. Nije imao nijedan trening s ekipom, radio je odvojeno i išao na terapije i definitivno ćemo vidjeti u kakvom je stanju", dodao je Jagodić.

Susret BiH - Srbija bit će odigran danas na stadionu Tušanj u 17:30 sati.

Nakon susreta bh. nogometaši vratit će se u Vogošću, gdje će se pripremati do susreta s Albancima.