Nogomet
0

Mladi Adis "Baggio" Hušidić zvijezda u usponu

Sarajevo-x.com
Adis Baggio Husidić
Adis Baggio Husidić
Fudbaler američkog kluba Chicago Fire Adis "Baggio" Hušidić ove sezone osigurao je mjesto u prvih 11, a trener kluba Carlos de los Cobos kaže da ovaj igrač bh. porijekla postaje značajna karika u timu.

Chicago Fire i Chivas ovog su vikenda odigrali neriješeno (1:1), a Hušidić je bio strijelac za svoj tim.

"Baggio je igrač koji svakim danom postaje bolji. Prošle sezone nije dobio veliku minutažu, ali ove sezone je zreliji i postaje bitan igrač za tim", rekao je trener ekipe De los Cobos, a prenosi Goal.com.

Nakon što je završio studij na Univerzitetu Illinois u Chicagu, 2009. godine "Baggio", je izabran na draftu Major Soccer League.

U prvoj sezoni odigrao je više od 400 minuta, a od svojih deset nastupa, pet je počeo u prvoj postavi.

"U posljednje vrijeme igram veoma dobro. Tu sam da pomognem ekipi najbolje što mogu", rekao je Hušidić.

On kaže da mu taktika 4-5-1 kojom igra tim pruža više slobode u igri.

"Igranje sa petoricom u veznom redu daje malo više slobode svakom igraču na sredini terena. Možemo se rotirati ko će igrati ofanzivno, a ko defanzivno. To je jedan od razloga što sam uspješan, jer mogu da prođem kroz sredinu terena, a to zbunjuje protivničku odbranu", kaže on.

Mladi 23-godišnji igrač u SAD je stigao 1997. godine. Kako je svojevremeno izjavio za Chicago Tribune, prvi dojam o Americi bio mu je potpuno drugačiji od predstave koju je imao. Adis je bio potpuno razočaran onim što je vidio kad je tek stigao iz Njemačke.