Nogomet
0

Mladen Žižović: Borit ćemo se, ali nije tragedija ako ispadnemo iz Kupa BiH

Piše: D. B.
Mladen Žižović
Mladen Žižović
Lider na prvenstvenoj tabeli BHT Premijer lige, ekipa Borca, u srijedu u revanšu osmine finala Kupa BiH dočekuje Zrinjski, koji je u prvom susretu u Mostaru slavio 4:0. Nogometaš Banjalučana Mladen Žižović je u razgovoru za portal Klix.ba rekao da njegova ekipa neće odustati, ali ako ispadne iz takmičenja, to neće biti tragedija.

"U svaku utakmicu ulazimo sa željom da pobijedimo, pa tako i u ovu, koja nas očekuje u revanšu osmine finala Kupa BiH protiv Zrinjskog. Istina je da je zaostatak veliki, ali mi ćemo učiniti sve kako bismo nadoknadili zaostatak i plasirali se u četvrtinu finala. Dat ćemo sve od sebe za pobjedu, a vidjet ćemo da li će to biti dovoljno za prolaz. U svakom slučaju, nećemo se predati, želimo napraviti senzaciju. Ako ne uspijemo, ispadanje iz Kupa neće biti tragedija", izjavio je Žižović.

Prema njegovim riječima, Borac je već ostvario svoj cilj zacrtan prije početka sezone. Jedini zadatak je bio opstati u BHT Premijer ligi, s obzirom na probleme u koje je zapao banjalučki klub. Ostvareno je i više od toga, jer je Borac prvi na tabeli s tri boda više od Sarajeva.

"Na početku sezone nismo imali visoke ambicije s obzirom na probleme koji su nas zadesili. međutim, opstanak smo osigurali, a i prvi smo na tabeli. Igrači i ljudi koji sada vode Borac su pokazali profesionalnost i borbenost, tako da smo zasluženo na prvom mjestu. Na nama je da igramo, a na upravi da rješava probleme, što nam je i obećano. Borac je medijski malo praćeniji od ostalih pa problemi izlaze na vidjelo, a slična, ako ne i ista situacija je i u 90 posto ostalih klubova u ligi. Bilo kako bilo, mi ćemo dati sve od sebe da ostanemo na prvom mjestu do kraja sezone", kazao je nogometaš Borca.

U narednom kolu će Borac ugostiti Čelik, ekipu koju je napustio trener Vlado Jagodić, a koja je uprkos tome upisala gostujuću pobjedu kod Leotara u Trebinju. Žižović ne očekuje lagan zadatak protiv Zeničana, ali ističe važnost pobjede.

"U posljednje vrijeme su nam porasle ambicije i sada moramo pobjeđivati kako bismo zadržali vodeću poziciju. Imperativ pobjede imamo i protiv Čelika, iako nam neće biti nimalo lako. Dat ćemo sve od sebe za tri boda, a da li će to biti dovoljno, vidjet ćemo", rekao je Žižović.

Posebno priznanje za dobre rezultate Borca uputio je treneru Draganu Joviću.

"Radi se o najboljem treneru u Premijer ligi, a to dokazuju njegovi rezultati. Na početku nam nogometni stručnjaci prognozirali borbu za opstanak, a mi smo prvi. To dovoljno govori kakav je Dragan trener", zaključio je Žižović.

Uzvratna utakmica osmine finala Kupa BiH između Borca i Zrinjskog se igra u srijedu od 16:30 sati. Prvenstveni duel 16. kola BHT Premijer lige između Borca i Čelika na rasporedu je u subotu od 13:30 sati.