Nogomet
0

Mladen Zeljković: Želimo pobjedu i tri boda

Piše: M. N.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
U okviru 27. kola BHT Premijer lige Fudbalski klub Željezničar sutra će odmjeriti snage na domaćem terenu sa Fudbalskim klubom Mladost. Tim Plavih odlučno ide na pobjedu i tri boda.
Mladen Zeljković i Dino Đurbuzović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Mladen Zeljković i Dino Đurbuzović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Ekipa FK Mladost je dobro startala ove sezone i osigurali su svoj ostanak u Premijer ligi, te bi mogli biti nezgodan protivnik timu s Grbavice.

"U posljednje vrijeme čujemo da svi prave neke računice. Mi u FK Željezničar svoje igrače usmjeravamo na to da žive od utakmice do utakmice i tako će biti i ovaj put. Zahvaljujemo se navijačima koji nas podržavaju i pozivamo da to učine i sutra, da daju motiv igračima da završimo ovu utakmicu u lijepoj atmosferi i pobjedom", rekao je šef stručnog štaba FK Željezničar Dino Đurbuzović.

Dobra vijest za domaćina je ta što se Muamer Svraka vratio treninzima i bit će u kombinaciji za sutrašnju utakmicu. Da li će startati bit će odlučeno sutra. Problem desne strane riješili su s Benjaminom Čolićem.

"Dat ćemo mu priliku i mislim da je dovoljno u formi da može odigrati ovu utakmicu. Što se tiče igrača koji će biti naprijed, imamo dvije dileme i to ćemo odlučiti večeras na treningu", rekao je Đurbuzović.

Strateg Želje istakao je da još ne razmišlja o statistici te da će o računici "možda razmišljati kada se završi utakmica protiv Mladosti".

"Ja znam u čemu je problem. Mi ćemo igrati na gol više jer drugačije i ne znamo, a ja bih sada potpisao rezultat 1:0", naglasio je Đurbuzović.

Mladen Zeljković (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Mladen Zeljković (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Željin prvotimac Mladen Zeljković kazao je kako njegov tim očekuje teška utakmica.

"To je neugoda ekipa, startovali su dobro u sezonu. Nadam se da ćemo doći do željenog cilja a to je pobjeda i tri boda", kazao je Zeljković.

O protekloj sezoni kazao je kako je bilo uspona i padova, ali da su se Plavi vratili na pravi kolosijek te da će tu i ostati.

"Imali smo tri pobjede, pa blagi kiks u Banjoj Luci i tada je nekako krenulo nizbrdo. Trebalo je vremena da se vratimo i, na našu sreću, uspjeli smo. Gurnuli smo prema gore brzog Seada Bučana, zatim tu je lijevi bek Dedić koji je mlad, ali ima dobre kvalitete, zatim Zolotić se sjajno vratio u formu nakon povrede i sve je to doprinijelo da idemo ka gore", rekao je Zeljković te dodao kako smatra da će prvak biti poznat u naredna tri kola.

Đurbuzović i Zeljković su se zahvalili navijačima koji bodre svoje igrače i pozvali ih da to učine i sutra u meču protiv FK Mladost.

"Navijači su bili uz nas na stadionu Otoka kada je rezultat bio 1:0 za Olimpic i oni su nas nosili do samog preokreta. Pozivamo ih da budu naš dvanaesti igrač", poručio je Zeljković.

Sutrašnja utakmica ovih rivala će se odigrati na stadionu Grbavica s početkom u 20 sati.