Nogomet
43

Mladen Zeljković: Derbi će biti spektakl, ali nema pretjerane euforije

Piše: D. B.
Željezničar će u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH u srijedu na svojoj Grbavici ugostiti vječitog rivala Sarajevo. Stoper Plavih Mladen Zeljković je istakao sjajnu atmosferu u kojoj njegov tim dočekuje važnu utakmicu.
Mladen Zeljković
Mladen Zeljković

Željezničar nakon dva odigrana kola u proljetnom dijelu prvenstva ima remi s Radnikom u Bijeljini i pobjedu na Grbavici protiv Zrinjskog, konkurenta za titulu prvaka BiH.

"Raspoloženje je na visokom nivou nakon dvije utakmice. U utakmici protiv Radnika zaista nismo imali sreće, ali smo u drugoj ovogodišnjoj utakmici uspjeli dobiti izuzetno kvalitetnu ekipu Zrinjskog. To nam je donijelo napredak na tabeli i razliku od pet bodova u odnosu na direktne konkurente za titulu. Srećom po nas, konkurenti su kiksali i sada smo stabilni u vrhu tabele", izjavio je Zeljković za portal Klix.ba.

Nakon pomenute pobjede nad Plemićima, Plavi dočekuju Sarajevo u četvrtfinalu Kupa BiH.

"Nema neke pretjerane euforije u ekipi, ali se zna da će to biti pravi spektakl, tako da je suvišno govoriti o tome. Nadam se dobroj posjeti navijača i ovom prilikom ih pozivam da dođu u što većem broju i podrže nas kao protiv Zrinjskog", rekao je Zeljković.

O protivniku je govorio s respektom i oprezom, iako Sarajevo nije ispunilo očekivanja u prve dvije utakmice proljetnog dijela sezone.

"Ne bih rekao da Sarajevo ima nekih slabosti, to je više nedostatak sreće. Moramo biti oprezni i dati sve od sebe kako bi sproveli trenerove zamisli na terenu i došli do povoljnog rezultata. Posebno trebamo motriti na Bilbiju, Stojčeva i Jajala, ponajbolje indicidualce u ekipi Sarajeva", rekao je stoper Željezničara.

On vjeruje da obje ekipe imaju podjednake šanse za plasman u polufinale Kupa BiH.

"Očekujem jednu zaista dobru utakmicu, s puno trke i borbe. Onaj ko bude manje griješio, taj će i izaći kao pobjednik iz ovog dvomeča. Šanse su podjednaka, ali se nadam se da ćemo mi zaigrati u polufinalu", izjavio je srbijanski nogometaš.

Zeljković smatra da je borba za titulu još uvijek neizvjesna.

"Rano je govoriti o tituli, jer u ovom trenutku niko ne može znati šta će se dogoditi na kraju. Stvari se mijenjaju, poslije osmog kola smo bili 6. na tabeli, poslije 21. smo prvi i to s pet bodova prednosti. Nadam se da ćemo tu i ostati, osvojiti titulu državnog prvaka i Kup BiH", završio je Zeljković.