Nogomet
1

Mladen Zeljković: Dat ćemo sve od sebe da tri boda ostanu na Grbavici

Klix.ba
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
U nedjelju, 24. novembra, na stadionu Grbavica bit će odigrana utakmica 18. kola BHT Premijer lige između FK Željezničar i NK Vitez. Plavi se nadaju da će tri boda ovaj put ostati u Dolini ćupova.

"Imali smo sedam dana da se dobro pripremimo. Zdravstveni bilten igrača Željezničara je dobar, samo Jamak ima malu prehladu, ali mislim da će to biti sanirano i da ćemo nastupiti u punoj snazi", rekao je Dino Đurbuzović, šef stručnog tima FK Željezničar.

Đurbuzović je kazao da je Vitez ekipa koja hoće da se nadigrava te da ih nikako ne treba potcjeniti.

"To je ekipa koja ima karakter. Mi u tu utakmicu ulazimo maksimalno ozbiljno sa željom da osvojimo tri boda. Sve nam to omogućava dosadašnji niz koji je veoma dobar, gdje su igrači pokazali da imaju karater i da mogu odgovoriti pred našim navijačima od kojih očekujem da dođu u većem broju i da nas podrže", kazao je Đurbuzović.

Šef Plavih je istakao kako je ova utakmica vrlo bitna za Željezničar na njegovom putu ka eventualnom osvajanju jesenje titule.

"Vitez je snažna ekipa koja hoće da igra, imaju dobrih pojedinaca. Na moju sreću, dva ključna igrača, Jurić i Vidović, neće igrati, tako da će Vitez biti oslabljen, ali vjerujem da imaju alternativu i mi se ne smijemo opustiti", rekao je Đurbuzović.

Prvotimac Mladen Zeljković kazao je da će igrači dati sve od sebe da tri boda ostanu na Grbavici.

"Gledat ćemo da uđemo u ovaj meč hladne glave i pozivamo navijače da dođu i budu naš 12. igrač, kao što su bili u Travniku kad su nam dali jak vjetra u leđa i uspjeli smo preokrenuti rezultat. Mi smo ekipa koja igra, a ne koja se brani. Siguran sam da će svi dati maksimum na terenu i siguran sam da ćemo ostvariti veoma bitnu pobjedu u ovoj polusezoni", rekao je Zeljković.

Inače, u toku je posebna akcija FK Željezničar "2+1" za navijače, u okviru koje dvojica navijača mogu uvesti trećeg besplatno. Namjera ove akcije je da tribine na Grbavici budu punije i da zajedno navijač i igrači na terenu dođu do jesenje titule.

Utakmica FK željezničar - NK Vitez počinje u 13:00 sati.