Nogomet
0

Mladen Petrić potpisao za Fulham

FENA
Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Mladen Petrić (31) napustio je redove njemačkog bundesligaša HSV-a i danas je potpisao jednogodišnji ugovor za Fulham.

Petrić je u redove londonskog premierligaša stigao kao slobodan igrač bez odštete. Petrić je imao odličnu ponudu iz kijevskog Dynama, u igri su bili španski Deportivo i Real Sociedad, a spominjala se i Malaga.

No prevagnuo je trener londonskog kluba Nizozemac Martin Jol s kojim je Petrić odlično surađivao u HSV-u. Pod Jolovim vodstvom Petrić je zabio 20 golova - 12 u prvenstvu, tri u kupu i pet u Europi.

"Volim engleski nogomet i želio sam se okušati u Premiershipu. Prije dvije godine sam igrao protiv Fulhama i sjećam se fantastične atmosfere na Craven Cottageu. Sretan sam što sam dobio priliku igrati u Fulhamu," poručio je Petrić iz Engleske, te dodao: "Odlično poznajem Martina Jola i znam da voli napadački nogomet. Siguran sam kako ćemo se dobro slagati."

Petrić je u Hamburgu igrao posljednje četiri godine i u 98 nastupa zabio je 38 ligaških golova. Igrao je i za Borussiu Dortmund (2007-08), Basel (2004-07), Grasshopper (1999-2004) i Baden (1998-99). Za reprezentaciju je odigrao 44 utakmice i zabio 12 golova.