Nogomet
34

Mladen Lemez: Spremni smo za Zrinjski, možemo do pozitivnog rezultata

Piše: D. B.
Mladen Lemez
Mladen Lemez
U subotu počinje nova sezona BHT Premijer lige, a u jednoj od šest utakmica subotnjeg programa Slavija će u Foči ugostiti Zrinjski. Nogometaš Slavije Mladen Lemez vjeruje da njegov tim može do pozitivnog rezultata.

Slavija je u prošloj sezoni bila u nezavidnoj poziciji, ali je na kraju osigurala opstanak u Premijer ligi. Ove sezone je prioritet ponovo ostati u najvišem rangu, ali i pokušati osigurati što bolju poziciju na tabeli. Ohrabreni dobro obavljenim pripremama, u taboru kluba iz Lukavice vjeruju u dobre rezultate.

"Zadovoljni smo pripremama koje smo obavili u Austriji. Imali smo izuzetno dobre uslove, koje smo maksimalno iskoristili. Smatram da nas je trener dobro spremio za predstojeću sezonu, a to se moglo vidjeti i u pripremnim utakmicama", izjavio je Lemez za portal Klix.ba.

Slaviju je tokom ljeta napustilo nekoliko igrača, ali su stigla i pojačanja.

"Istina je da smo ostali bez nekoliko nogometaša, ali isto tako, u ekipu su došli novi momci poput Kokota, Mitića, Ivanovića i Zebe. Siguran sam da imamo kvalitetniju ekipu nego prošle sezone", kazao je nogometaš Slavije.

Ciljevi u novoj sezoni su jasni.

"Prvi zadatak nam je da osiguramo opstanak, što neće doći u pitanje sa ovakvom ekipom. Ako se izborimo za gornji dio tabele, to će biti svakako veliki uspjeh za nas", rekao je Lemez.

Novu će sezonu Slavija započeti protiv aktuelnog šampiona Zrinjskog, ali će se utakmica igrati u Foči zbog rekonstrukcije stadiona tima iz Lukavice.

"Mislim da za nas nije hendikep to što ćemo u prvom kolu ugostiti aktuelnog prvaka, jer smo, opet ponavljam, imali jako dobre pripremne utakmice sa jakim protivnicima, tako da smatram da smo spremni da napravimo povoljan rezultat na samom početku sezone", završio je Lemez.

Slavija i Zrinjski se sastaju u subotu, a utakmica počinje u 17:30 sati.