Nogomet
0

Mladen Krstajić: Spremni dočekujemo novu sezonu, želimo napraviti ozbiljan klub

Piše: D. B.
Mladen Krstajić (Foto: novosti.rs)
Mladen Krstajić (Foto: novosti.rs)
Predsjednik Radnika Mladen Krstajić obratio se danas medijima nakon žrijeba parova Premijer lige BiH za novu sezonu. Istakao je da tim iz Bijeljine spremno dočekuje takmičenje.

"U prvom kolu igramo sa Vitezom na domaćem terenu. To je tvrda ekipa koju smo u prošlom susretu dobili rezultatom 1:0, a gol smo postigli tek u 89. minuti. Bit će neizvjesno, ekipe se ne poznaju, oba tima imaju nove igrače", izjavio je Krstajić.

Finansije su standardan problem većine bh. klubova, pa tako i Radnika.

"Imamo finansijskih problema, tražimo sponzore, pojačavamo se koliko možemo i uigravamo ekipu. Ne zanosimo se, dovodimo one igrače koje možemo da platimo. Također, radimo na infrastrukturi onoliko koliko je to moguće. Želja nam je da napravimo ozbiljan klub", rekao je predsjednik Radnika.

Ipak, ekipa iz Bijeljine spremno dočekuje novu sezonu.

"Počet ćemo sezonu na svom stadionu, sve je u najboljem redu. Spremni dočekujemo prvenstvo. Cilj nam je opstati u društvu najboljih. Bili bismo zadovoljni i da završimo sezonu na 10. mjestu, kao i prošle sezone. Bit će teško, treba imati kvalitetnu ekipu, dugu klupu i sreće da nas zaobiđu povrede", završio je Krstajić.