Međunarodni turnir na Bjelašnici
0

Mlade nade Sarajeva, Želje, Dinama... će se boriti za trofej

Piše: E. Isanović
Najbolji mladi nogometaši (U17) Sarajeva, Željezničara, Dinama, Crvene zvezde, Olimpica, Budućnosti iz Podgorice, Olimpije i Novog Pazara na Bjelašnici će odigrati međunarodni turnir od 14. do 17. juna. Organizatori turnira na današnjoj konferenciji za medije su izrazili zadovoljstvo urađenim poslom i istakli važnost odigravanja turnira.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Jasmin Terović, zamjenik direktora ZOI '84, je rekao da je njegova kompanija imala čast i zadovoljstvo podržati ovakav turnir. On je istakao da su u toku finalni radovi na terenima na Bjelašnici i da će sve biti spremno narednog vikenda. Za publiku će biti postavljena montažna tribina kako bi mogli uživati u majstorijama mladih nogometnih nada.

"Nadam se da će turnir prerasti u tradicionalni i da će narednih godina igrati seniorske ekipe ovih klubova", rekao je Terović.

Novinarima se obratio i Dejan Radović u ime Udruženja za poticaj kulture i sporta Profesional. On je rekao da je odavno imao želju da organizuje ovakav turnir. Potvrdio je dolazak svih ekipa i izrazio nadu da će doći mnogo gledalaca.

"Bilo je naporno organizovati ovakav turnir, ali smo uspjeli uz pomoć ZOI-a i NATO-a", rekao je Radović.

Ines Kuburović je, u ime NATO snaga u našoj zemlji, istakla da im je bila čast podržati ovakav projekt i da turnir doprinosi miru, sigurnosti i stabilnosti na Balkanu.

Timovi će biti podijeljeni u dvije grupe po četiri tima. Prvoplasirani idu u finale, a drugoplasirani će se boriti za treće mjesto. Organizator je osigurao skromne poklone za najboljeg igrača turnira, strijelca i golmana. Na utakmicama će pravdu dijeliti sudije Nogometnog saveza BiH.

Svaki dan će se igrati po četiri utakmice, a finale će direktno prenositi TVSA.