Nogomet
14

Mlada reprezentacija BiH odradila prvi trening pred meč protiv Engleske

Klix.ba
Foto: NS BiH
Foto: NS BiH
Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se sinoć u hotelu "Park" u Vogošći, a danas su na stadionu "Hakija Mršo" odradili prvi trening u sklopu priprema za utakmicu sa Engleskom.

Igrač sredine terena Amir Hadžiahmetović o narednom protivniku kaže:

"Sinoć smo svi stigli u Vogošću gdje ćemo se u narednim danima pripremati za posljednji meč u ovim kvalifikacijama. Bez obzira što je protivnik izuzetno kvalitetan mi ćemo dati sve od sebe kako bismo napravili što bolji rezultat. Ova ekipa ima kvalitet, iako to rezultatski nismo dokazali u kvalifikacijama, ali neke utakmice smo odigrali jako dobro. U svakom slučaju užitak je sastati se sa jakim timovima kao što je Engleska i nadam se da možemo ponoviti igru iz našeg prethodnog susreta, kada smo podijelili bodove".

Golman Goran Karačić ističe da je ekipa spremna.

"Idemo u Englesku da ostavimo srce na terenu. Svi smo standardni u svojim klubovima, zdravi smo i spremni i želimo da se predstavimo u što boljem svjetlu protiv jake Engleske. Mi smo jako kvalitetna ekipa koja nije imala sreće u ovim kvalifikacijama, ali nastojat ćemo da ih završimo na što bolji način".

Izabranici Darka Nestorovića će se do nedjelje i polaska za Englesku spremati u Vogošći, a naredni trening će odraditi sutra u 15:30 sati.